У Києві хочуть демонтувати пам'ятник Зої Космодем'янській: причина

В українській столиці вимагають знести пам'ятник комуністичний пам'ятник Зої Космодем'янській, що розташований на вулиці Олеся Гончара, 74А

В українській столиці вимагають знести пам'ятник комуністичний пам'ятник Зої Космодем'янській, розташований на вулиці Олеся Гончара, 74А. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була опублікована на офіційному сайті Київської міської ради.

Автори петиції аргументують необхідність демонтажу пам'ятного знака, оскільки Космодем'янська не була причетна до будівництва Києва, не є визначною персоною, а є лише інструментом радянської пропаганди.

Нагадаємо, що нещодавно в українській столиці завершилося голосування громадян щодо перейменування вулиць та інших топонімів, назви яких були пов'язані з Росією. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської ради на офіційному сайті.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, влада столиці разом із громадою закінчує процес дерусифікації міста, щоб нівелювати культурний вплив РФ. До голосування увійшли 296 об'єктів у місті, які обрала експертна комісія.

Мешканці столиці та громадяни України віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви вулиць, провулок, бульварів, проспектів та площ. Результати голосування було передано на розгляд експертної комісії.

Читайте также