Жданов розповів, чому гелікоптери РФ змогли швидко долетіти до Гостомелю 24 лютого

Відомий український військовий експерт Олег Жданов розповів, чому гелікоптери російських окупантів змогли швидко долетіти до військового аеродрому у Гостомелі на території Київської області на початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

Відомий український військовий експерт Олег Жданов розповів, чому гелікоптери російських окупантів змогли швидко долетіти до військового аеродрому у Гостомелі на території Київської області на початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Про це він розповів на власному каналі у YouTube.

За його словами, українським силам не було чим збивати ворожі вертольоти на підльоті до столиці. Він зазначив, що північні області України складаються із суцільних лісів та боліт, де немає систем протиповітряної оборони. Жданов заявив, що росіянам вдалося знищити прикордонні системи ППО в Чорнобильській зоні відчуження.

"Вони могли спокійно пройтися верхівками дерев у "мертвій зоні" радарів. Навіть ті вцілілі радари, праворуч-ліворуч від повітряного коридору, яким вони рухалися на Гостомель, їх просто не бачили. Вертоліт - малопомітна, низьколітаюча, низькошвидкісна мета", - сказав він. експерт.

Нагадаємо, що російські окупанти можуть загрожувати українській столиці ракетними обстрілами з території Білорусі ще як мінімум три місяці. Про це стало відомо із брифінгу заступника начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексія Громова.

За його словами, у найближчі три місяці з боку Білорусі залишатиметься загроза ракетних ударів по Києву та іншим регіонам України.

Він зазначив, що на сьогоднішній день немає загрози сухопутного вторгнення в Україну з боку Білорусі.

Читайте также