У Києві урочисто підняли найбільший прапор України (ВІДЕО)

Участь у церемонії взяв президент Володимир Зеленський

У Києві в День Державного прапора президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистій церемонії підняття синьо-жовтого стяга. Як передають "Коментарі", найбільший прапор країни підняли на території Меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні".

Щороку напередодні Дня Незалежності український народ віддає шану одному з найголовніших своїх символів та одній із найбільших святинь – Державному прапору України, зазначив президент.

"Поєднання двох кольорів, які ми неймовірно любимо, бережемо й ніколи не проміняємо на жодні інші. Ніколи не визнаємо чужих кольорів на своїй землі й у своєму небі. І завжди готові захистити свій синьо-жовтий стяг", – наголосив Зеленський.

Президент України оголосив хвилину мовчання для вшанування пам'яті героїв, які віддали свої життя за кольори державного прапору. Зеленський нагадав, як синьо-жовті кольори були на броні й біля серця українських воїнів, коли вони у 2014 році звільняли Краматорськ, Слов’янськ, Маріуполь та десятки інших міст, а у 2022-му – Київщину, Чернігівщину, Сумщину та інші окуповані території України.

"Він був свідком народження світового шедевра й наживо чув, куди має йти "русскій воєнний корабль". Зараз – кожен на своєму місці: наш прапор повернувся на острів Зміїний, а крейсер "Москва" пішов заданим курсом", – зауважив глава держави.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що синьо-жовтий прапор знову замайорить в усіх тимчасово окупованих містах і селах України. "Окупованих – тимчасово. Замайорить – назавжди", — заявив Зеленський.

про кілька історичних моментів з прапором України на Київщині під час звільнення від російських окупантів.

Нагадаємо, у Києві з 22 до 24 серпня у Києві скоротили графік роботи всіх видів громадського транспорту із 06:00 до 21:00. Раніше на такий самий графік перевели роботу метрополітену в Києві.

В центрі Києва перекрили головну вулицю. Через "парад" знищеної бойової техніки російських окупантів на Хрещатику маршрут автобусу №114 не курсуватиме вулицею Хрещатик з 22 до 25 серпня. Нову схему руху цього маршруту можна подивитись за посиланням.

Влада Києва та у Київській обласній військовій адміністрації закликали місцевих мешканців бути особливо пильними цього тижня, завчасно планувати свої поїздки, дотримуватися комендантської години та за сигналів повітряної тривоги одразу прямувати в укриття.

Киянам та гостям столиці не радять відвідувати місця масового скупчення людей та закликають особливо відповідально ставитись до сигналів повітряної тривоги 23 та 24 серпня.

Читайте також, що в Ірпені на тиждень перекрили рух автомобільного транспорту в районі залізничного мосту. 

Читайте также