Музей Булгакова у Києві пропонують закрити. НСПУ виступила із ініціативою

В українській столиці пропонують закрити музей письменника Михайло Булгакова, який розташований на Андріївському узвозі — з відповідною ініціативою виступила Національна спілка письменників України

В українській столиці пропонують закрити музей письменника Михайло Булгакова, який розташований на Андріївському узвозі – з відповідною ініціативою виступила Національна спілка письменників України. Про це стало відомо із заяви, опублікованої на сайті НСПУ.

У заяві сказано, що Булгаков ненавидів Україну та її незалежність, а також принижував країну у своїх творах, зокрема у романі "Біла гвардія". Письменника називають предтечею "русского мира".

Спілка письменників пропонує передати всі музейні експонати на архівне зберігання до Національного музею літератури.

Нагадаємо, що столична влада не може демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу в Києві, відкриту 1954 року на честь 300-річчя возз'єднання Росії та України, через позицію міністра культури Олександра Ткаченка. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець.

За його словами, у рамках декомунізації у Києві визначили 35 об'єктів з офіційним статусом пам'яток, які мають бути демонтовані у столиці.

"З них тридцять уже демонтовано, п'ять — ще не демонтовано. Чому ці п'ять не демонтовано? Перший пам'ятник — це пам'ятник Щорсу, який, виходячи із закону про декомунізацію, був офіційний лист його демонтувати. перед демонтажем слід зняти цей статус, і тут ми побачили позицію Мінкульту та профільного міністра, який чітко зазначив, що таку пам'ятку не можна демонтувати, він пішов наперекір закону про декомунізацію і чітко визначив, що його позиція така, що Мінкульт не зніматиме статус пам'ятника національного. значення із Щорса", – розповів про ситуацію Білоцерківець.

Читайте также