Розвідка знає про плани противника — генерал Наєв про ситуацію на північному кордоні

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал Сергій Наєв побував у підрозділах оборони на північному кордоні

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал Сергій Наєв побував у підрозділах оборони на північному кордоні. Про це повідомили у прес-службі ООС.

Генерал перевірив боєздатність і злагодженість дій у відображенні можливого вторгнення ворога в цьому напрямку. За його словами, у підрозділах, які виконують завдання у районах, наближених до державного кордону з Росією, постійно вдосконалюються оборонні системи.

Він зазначив, що військовослужбовці мають бойовий досвід, адже виконували завдання з оборони ще у лютому та березні поточного року. Але на даному етапі одним із питань було перевірити як підрозділ злагоджений у діях під час раптового нападу диверсійно-розвідувальних груп, які можуть діяти у вказаному прикордонному районі.

Наєв сказав, що розвідувальні органи вчасно надають відповідну розвідувальну інформацію про наміри супротивника. В даний час військове командування вчасно вживає заходів щодо реагування на зазначені загрози.

Нагадаємо, що армії Білорусі та Росії проведуть військові навчання на кордоні з Україною з 8 по 14 вересня. Про це стало відомо із коментаря заступника начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексія Громова на брифінгу 1 вересня.

За його словами, основну увагу на навчаннях приділять маневреній обороні з переходом у контрнаступ та звільненню тимчасово захопленої умовним противником території та виходу на державний кордон. Він зазначив, що не виключено, що під "втраченою територією" противник може мати на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей.


Читайте также