Кличка закликали знайти вплив на керуючі компанії у Києві

Про що йдеться у петиції до мера столиці

На офіційному сайті Київської міської державної адміністрації зареєстрували петицію щодо скарг на керуючі компанії у столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на електронне звернення до влади Києва.

Авторка петиції №11180 Аліса Горська закликала столичну владу перевірити роботу всіх керуючих компаній Києва та знайти на них дієвий механізм впливу.

"Деякі управляючі компанії мають завищені тарифи, не виконують своїх зобов’язань, навіть коли будинок новий доводять його жахливого стану, а потім розривають договір або ще більше піднімають тариф. Треба щоб КМДА мала вплив на УК", — йдеться у петиції.

Електронне звернення зареєстроване на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації цього тижня та стрімко збирає голоси. Для того, щоб петицію розглянув мер Києва Віталій Кличко необхідно зібрати шість тисяч підписів.

Серед інших питань у петиціях до влади столиці порушили, зокрема, такі:

навести лад з громадськими туалетами у Києві та створити онлайн-мапу працюючих вбиральнь;

добудувати метро на Виноградар;

знести обеліск на площі Перемоги та повернути площі історичну назву;

заборонити прокат самокатів на території Києва;

відкриття безкоштовних туалетів на станціях метро;

скоротити кількість керівників у комунальних підприємствах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Софіївській Борщагівці місцеві мешканці перекрили вулицю у зв'язку із незаконним відключенням водопостачання. Попри заборону протестів та мітингів під час воєнного стану люди закликали владу відреагувати на дії комунальників. Подробиці скандалу стали відомі згодом — про це можна дізнатись за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися