З’явилися нові кадри окопів росіян у Чорнобильському заповіднику (ФОТО)

Збитки від російської окупації ще підраховують

Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото окопів росіян в зоні відчуження. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію заповідника.

За даними організації розрахунок збитків, завданих Чорнобильському заповіднику російськими окупантами, ще триває. Цим займаються фахівці Державної екологічної інспекції столичного округу та працівники відділу державної охорони природоохоронного фонду Чорнобильського радіаційно-екологічного заповіднику. Поки що оглянуті лише ті ділянки, де завершили розмінування території.

Важливу інформацію дослідникам надали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та державного спеціалізованого підприємства "Північна Пуща", які чергували в зоні відчуження навіть після повномасштабного вторгнення російських військ та в міру своїх можливостей гасили пожежі на заповідній території. Дані щодо пожеж та інших надзвичайних ситуацій на території Чорнобильського заповіднику під час російської окупації додадуть до розрахунку збитків, нанесених Україні. 

Нагадаємо, після звільнення Київської області від російських загарбників міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що російські окупанти завдали багато непоправної шкоди Чорнобильському заповіднику та зоні відчуження в цілому. Попередні збитки навесні оцінили у понад 2,5 мільярди гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.

Читайте також, що у Зеленського знали про присутність російських військових у Чорнобильській зоні ще до повномасштабного вторгнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися