У Києві стартував опалювальний сезон

Київська влада оголосила про старт опалювального сезону у столиці

У п’ятницю, 7 жовтня, Київська влада оголосила про старт опалювального сезону у столиці. Розпочнуть зі столичних лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ соціальної сфери. Відповідне рішення ухвалили Рада оборони Києва.

"Підключатимуть об’єкти до тепла індивідуально — за заявками їх керівників. Керівники цих закладів самостійно визначатимуть доцільність чи поки недоцільність увімкнення тепла. Щоб, з одного боку, забезпечити комфорт перебування в приміщеннях, а з іншого – не витрачати дарма тепло", — йдеться у повідомленні КМДА.

Про увімкнення опалення в житлових будинках поки не йдеться. Рішення про запуск тепла в оселях містян прийматиметься з урахуванням погодних умов.

Традиційно опалювальний сезон в українських містах стартує після того, як три дні поспіль середньодобова температура становить менш як 8 градусів.

Замерзнемо чи ні: якою буде температура в квартирах киянЦей опалювальний сезон у Києві буде надскладним, однак його початок затримувати не будуть. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, - пишуть "Коментарі".

"Коментарі" повідомляють, що на столичних школярів чекає складна зима. У столичній адміністрації повідомили, що 95% шкіл та дитячих садків уже підготовлені до опалювального сезону, проте температура у приміщеннях високою не буде. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондрієвського, очікується, що температура в класах у майбутній опалювальний період буде на рівні 17-20 ° C тепла, у спортивних залах 15-17 ° C. "Зима буде складною, і у разі відключень треба бути готовими йти на дистанційку", - Мондрієвський.

Сніг на Новий рік: прогноз погоди на зиму 2022-2023 у Києві. Чи варто чекати на сильні морози і рясні снігопади прийдешньої зими, дізнайтеся на сайті "Коментарі".

Читайте также