У школах Київщини триває облаштування укриттів (ВІДЕО)

Роботи тривають й у дитячих садках

Переважна більшість шкіл на Київщині мають укриття, в інших — облаштування триває. Про це розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, укриття в регіоні є у 86% шкіл. Наразі триває облаштування укриттів у Немішаївському ліцеї №1 та садочку "Дзвіночок". Поки ведуться роботи діти в цих закладах навчаються дистанційно.

Окрім того, у Немішаївському ліцеї розпочали капітальний ремонт. У закладі вже відремонтували їдальню та внутрішні приміщення, утеплюють фасад. У дитячому садку, що було пошкоджено обстрілами російських окупантів, потрібно відремонтувати зовнішні частини приміщення.

"Нам вдалося до першого вересня повністю відремонтувати 57 закладів. Вважаю, що це дуже серйозний результат. Звичайно, ми підходимо по пріоритетності. Ми бачимо, де у нас заклад освіти з укриттям або бомбосховищем. І навіть якщо бачимо, що нам потрібно там зробити ремонт, звичайно ми віддамо пріоритет цьому закладу перед закладом освіти, де немає бомбосховища або укриття", — прокоментував Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що рішення ухвалене з урахуванням безпекової ситуації в столиці. Однак правила можуть переглянути. 

Нагадаємо, у Києві оприлюднили структуру нового навчального року та рекомендували графік шкільних канікул. У столиці освітній процес у новому навчальному році розпочався 1 вересня і триватиме до 30 червня 2023 року. В разі змін безпекової ситуації в мерії розглядають перенесення осінніх канікул на лютий 2023 року. Директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян дала рекомендації батькам, які зібрати для школярів речі у безпековий рюкзак

Читайте також, як в Бучі представили проект фабрики-кухні. Його профінансує син відомого інвестора з США, бізнесмен і філантроп Говард Баффет. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися