У Києві підтопило парк "Наталка" та набережну на Оболоні (ФОТО)

З’явилися фото підтоплень

В Оболонському районі Києва через підняття рівня води в річці Дніпро підтопило парк "Наталка" та Оболонську набережну. Фото підтоплень оприлюднили в соціальних мережах, передають "Коментарі".

Багато киян занепокоєні підняттям рівня води в річці Дніпро та її затоках, що омивають береги Оболонського району. Голова Оболонської районної державної адміністрації Кирило Фесік запевнив, що це штатна ситуація, пов’язана з плановим викидом води з Київського водосховища.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що в межах Києва рівень води у Дніпрі піднявся приблизно на один метр. Це пов'язано з посиленням роботи Київської та Канівської гідроелектростанцій. В мерії зазначили, що підвищення рівня води у річці Дніпро не перевищує аварійних показників. Фахівці прогнозують, що рівень води стабілізується протягом тижня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після масованих ракетних обстрілів у Київській області запровадили графіки погодинних відключень електроенергії. На такі дії пішли, щоб збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням електропостачання через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Після стабілізації енергопостачання у Києві та Київській області скасували аварійні відключення світла.

Нагадаємо, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися