Кличко розповів про роботу дорожників під час ліквідації наслідків обстрілів Києва (ВІДЕО)

Як працювали столичні служби після ракетного удару по столиці 10 жовтня

Мер Києва Віталій Кличко розповів історію начальниці Шевченківського ШЕУ, яка зі своїми підлеглими та разом з іншими службами столиці за добу після обстрілу 10 жовтня ліквідували його наслідки. Відео Київський міський голова оприлюднив в рамках проекту "Люди твого Києва", передають "Коментарі".

"Сьогодні – історія про киянку, завдяки якій кияни бачать доглянуті вулиці, парки та сквери у центрі міста. Це історія про 50-річну начальницю Шляхово-експлуатаційного управління з утримання автомобільних шляхів та споруд на них Шевченківського району Людмилу Ободзінську. У підпорядкуванні жінки 362 працівники, із них – 270 чоловіки", — зазначив Кличко.

Київський міський голова повідомив, що в управлінні начальниці Шевченківського ШЕУ знаходиться майже шість десятків одиниць техніки та 149 кілометрів столичних доріг, які щодня потрібно обслуговувати, ремонтувати та прибирати. Жінка працює в дорожній сфері одинадцять років, три з них – керівником Шевченківського ШЕУ. Вона єдина жінка, яка очолює районне Шляхово-експлуатаційне управління у Києві.

"Минулого понеділка, 10 жовтня, Шевченківське ШЕУ, разом з іншими службами міста, практично за добу після атаки відновили рух на перехресті вулиці Володимирської та бульвару Шевченка. До цього оперативно прибрали перехрестя від обгорілих авто, уламків дорожніх знаків та битого скла з прилеглих будівель", — наголосив Кличко.

На місці величезної триметрової вирви тимчасово облаштували покриття з крихти, яке за тиждень-два має просісти. Потім столичні дорожники влаштують там нове асфальтне покриття.

Нагадаємо, у Києві внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів 10 жовтня загинули шестеро людей, десятки — поранені. Більшість постраждалих досі знаходяться у столичних лікарнях. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури.

Цього тижня у Києві на пішохідному мосту, що був пошкоджений внаслідок ракетних обстрілів столиці, розпочали ремонтні роботи. На споруді вже демонтували пошкоджені вибухом російської ракети елементи скла, а на виготовлення нового знадобиться близько трьох тижнів.

Читайте також, як антидроновий купол допоможе захистити Київ безпілотників-камікадзе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися