Київ готовий до наступу російських військ з боку Білорусі, — експерт

Командир взводу територіальної оборони розповів про оборону столиці

Київ готовий до повторного наступу російських військ з боку Білорусі та посилив оборону. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів депутат Київської міської ради та командир взводу територіальної оборони Вадим Васильчук, передають "Коментарі".

"Наш підрозділ постійно перебував у столиці. Ми займалися укріпленням фортифікаційних споруд та підготовкою столиці до наступу. Я думаю, що за цей час ті підрозділи, що залишалися на обороні Києва, тільки покращили це. Тому це точно не буде прогулянкою, як вони собі це можуть уявляти деякі прогнозисти", — сказав Васильчук.

Командир взводу територіальної оборони вважає, що столиця готова відбити напад російських військ з боку Білорусі, якщо окупанти підуть у наступ.

"З приводу кордону, я знаю, що посилили заходи безпеки. Підрозділи посилили мінування для того, щоб обороняти кордон країни, бути готовими до наступу можливого потенційного противника з боку Білорусі", — заявив військовий експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що днями в Броварах під час повітряної тривоги прогримів потужний вибух. Броварський міський голова Ігор Сапожко повідомив, що над містом був знищений ворожий безпілотник.

Нагадаємо, 18 жовтня під час повітряної тривоги Київ знову потрапив під ворожі обстріли. Три вибухи сталися на об’єкті енергетичної інфраструктури у Деснянському районі столиці. Мер Києва Віталій Кличко розповів, що внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури. Через це на лівому березі столиці було частково відсутнє світло та водопостачання. Подачу води та електроенергії вже відновили.

Спочатку було відомо про двох загиблих людей та одну поранену людину. Згодом мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість загиблих зросла до трьох. Усі жертви — працівники енергетичного підприємства. Після ракетних обстрілів на ТЕЦ у Києві триває розбір завалів.

Дивіться також відео, як патрульні поліцейські збили дрон-камікадзе над Києвом.

Читайте также