Кличко розповів про підключення житла до опалення у Києві

Скільки житлових будинків вже с теплом

У Києві вже підключили до опалення понад половини житлового фонду. Про старт опалювального сезону в столиці Київський міський голова Віталій Кличко розповів в ефірі телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

За його словами, у столиці запускають централізовану систему опалення за технологічним графіком. Увімкнення опалення дозволить економити електрику, тому що люди зменшать використання електрообігрівачів.

"У Києві підключено до опалення понад 60% усього житлового фонду. Потрыбно десь десять днів, щоб підключити 100-відсотково. Є питання щодо приватних будинків чи ОСББ, які заявки не подавали", — сказав Кличко.

У столиці до опалення підключені близько 80% житлових будинків, що обслуговують комунальні керуючі компанії. Цей показник менший у будинках ОСББ, ЖБК, інвестиційних і становить поки 20%, бо багато правлінь таких будинків вирішили відкласти старт опалювального сезону до 1 листопада.

У Києві ретельно підготувалися до зими в умовах воєнного стану. Попри дефіцит коштів в столиці придбали резервне паливо та на 10% збільшили потужності міських аварійно-рятувальних служб для оперативної ліквідації аварій. На випадок надзвичайних ситуацій у Києві розробили плани реагування. У Києві через похолодання опалювальний сезон стартував з 20 жовтня, щоб зменшити навантаження на систему електропостачання. З 7 жовтня розпочали підключати до опалення столичні лікарні, школи та дитячі садки.

Київський міський голова також повідомив, що фахівці компанії "Укренерго" сподіваються ліквідувати наслідки ворожих атак на енергосистему Києва протягом двох-трьох тижнів. Поки що у Києві існує значний дефіцит електроенергії. Кличко раніше заявляв, що Київ очікує на сучасну систему захисту від ударних дронів-камікадзе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області графік відключень електроенергії планують збільшити на дві години. Нові графіки відключень електропостачання підготують протягом одного-двох днів. Енергетики вже попередили, що обмеження електропостачання введуть до шести годин.

Нагадаємо, новий начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко під час робочої зустрічі з головами оборонних відомств обговорив питання зупинки транспорту у Києві під час повітряної тривоги

Читайте також, що столиця отримала нове обладнання протиповітряної оборони для захисту енергетичних об'єктів від повітряних атак російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

30 жовтня 2022, 14:06

Спотртсмен не может быть политиком, это и ежу понятно. Но его выбрали люди как не крути, та и в отключении электричества на данный момент Кличко не причём

Василий

30 жовтня 2022, 11:13

Свет в Киеве только при Кличко начали отключать. Дохазяйнував...

Василий

30 жовтня 2022, 11:12

Кличка нужно гнать в шею. Этого самозванца...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися