На відключення світла у Києві та Київській області оновили графік

Що відомо про обмеження на 15 листопада

У Києві та Київській області у вівторок, 15 листопада, діятимуть планові відключення електроенергії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

За даними енергетичної компанії, планові відключення електроенергії у Києві та Київській області почнуться з опівночі та мають тривати годину. Окрім того, з 05:00 до 24:00 діятимуть планові відключення не тільки у столиці та Київській області, а й у Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. В інших регіонах України відключення не прогнозували.

В НЕК "Укренерго" нагадали, що обмеження споживання електроенергії є наслідком пошкодження енергооб’єктів російськими ракетами та дронами. Ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи цілодобово, щоб в українців було світло. В енергокомпанії також спростувалифейк, що у Києві за тиждень скасують відключення світла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в компанії ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. 

Нагадаємо, що у Києві відключення світла можуть стати тривалішими з похолоданням. Виконавчий директор енергетичної компанії ДТЕК Дмитро Сахарук пояснив, що обмеження електропостачання у столиці можуть стати тривалішими, якщо залишаться чинними мережеві обмеження Києва, що вводить "Укренерго". Коли температура повітря на вулиці знизиться, зросте споживання електроенергії, навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме.

Водночас стало відомо, що Євросоюз планує виділяти Україні півтора мільярди євро щомісяця фінансової допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури, зруйнованої ракетними ударами та ударами дронів російських окупантів. Про це заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон. Вона додала, що окрім фінансової допомоги українськи енергетики можуть розраховувати на надання необхідної специфічної техніки та обладнання для заміни пошкодженого. Про оптимістичний сценарій щодо відключень світла у Києві розповіли в ДТЕК.

Читайте також, що у Київській області оновили графік погодинних відключень світла, та як дізнатися де та коли вимкнуть електроенергію.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1676


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Константин

15 листопада 2022, 15:17

В городе выключили свет. Начинают работать источники бесперебойного питания. Отключились холодильники, бойлеры, кондиционеры, электроплиты, стиральные машины. Включили электроэнергию. Все перечисленные выше потребители автоматически включились, плюс включили дополнительно те же электроплиты, стиральные машины, чтобы успеть приготовить еду и постирать до следующего отключения. ИБП перешли в режим зарядки своих аккумуляторов. Их КПД не более 85 %. Следовательно после подачи напряжения его потребление существенно выше до отключения и достаточно длительное время. Там где много частных домов там там больше генераторов с приводом от ДВС, там такого скачка не должно быть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися