У Києві та Київській області скасували екстрені відключення світла

Про які зміни варто знати мешканцям столиці та регіону

У Києві та Київській області на 16 листопада скасували екстрені відключення світла, що вводили під час масованих ракетних ударів. Про обмеження споживання електроенергії розповіли в НЕК "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними енергетичної компанії, 16 листопада у Києві та Київській області, а також в інших регіонах України ввели погодинні відключення світла замість екстрених. Однак споживачів попередили, що можуть бути застосовані аварійні відключення світла.

"Сьогодні, 16 листопада, по всій Україні застосовуються графіки погодинних відключень, а також додатково – аварійні відключення. Масовані ракетні удари 15 листопада по енергетичній інфраструктурі та похолодання ще більше ускладнили ситуацію в енергосистемі", — йдеться в заяві НЕК "Укренерго".

В енергетичній компанії наголосили, що ремонтні бригади працюють цілодобово та закликали продовжувати ощадливо споживати електроенергію. Це допомагає уникнути перевантаження мереж та пришвидшити їх відновлення. Українців також закликали підготуватися до більш тривалих відключень світла.

"Підготуйтеся до збільшення часу обмеження електропостачання: зробіть необхідний запас води, завчасно зарядіть пристрої та павербанки, щоб бути на зв’язку з рідними. Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже шостої прицільної ракетної атаки рашистів по енерегооб’єктах", — зазначили в "Укренерго".

Українців попередили, що наступні декілька днів будуть важкими через похолодання. Споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на електромережі теж. Споживачів закликали з розумінням ставитися до відключень електропостачання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 15 листопада російські окупанти завдали ракетний удар по об'єкту критичної інфраструктури на території однієї з громад Київської області. Внаслідок ворожої атаки поранено троє людей. У Києві та Київській області під час потужної ракетної атаки вводили екстрені відключення світлаКиян попередили, що під час вимкнення електроенергії системи сповіщення про повітряну тривогу у столиці не працюють.

Нагадаємо, 15 листопада внаслідок ракетного обстрілу Києва загинула літня жінка, ще одна людина постраждала. Через ракетний обстріл Києва в столиці призупиняли роботу червоної гілки метро. Після ракетних ударів по Києву і тривалої повітряної тривоги метро відновило рух в звичайному режимі. Загалом по Києву російські окупанти випустили 21 ракету, з яких 18 знищили сили Протиповітряної оборони. 

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1683


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися