Причини зупинки ескалаторів в метро в Києві назвали в метрополітені

Про що попередили пасажирів

У Київському метрополітені розповіли про зупинки ескалаторів та назвали основні причини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію підприємства.

В столичному метрополітені зазначили, що в листопаді ескалатори зупинялись понад пів тисячі разів. У трьох десятках випадків це сталося через те, що пасажири без необхідності скористалися ручкою "Стоп". Ще 165 разів ескалатори зупиняли працівники метрополітену, щоб запобігти травмуванню пасажирів та 112 разів — через потрапляння сторонніх предметів. Серед таких предметів — ремені, жіночі підбори, шарфи, монети, ґудзики, сумки та інші.

Пасажирів метро закликали у зв’язку із настанням холодів притримувати поли довгого одягу під час пересування ескалатором, оскільки вони є найчастішою причиною зупинки в осінньо-зимовий період. Юних пасажирів просять не жбурляти, задля розваги, монети різних номіналів, оскільки така дрібна річ може вивести з ладу складний механізм обладнання.

В Київському метрополітені наголосили, що ескалатори в метро – це дороговартісні механізми. Зараз у Києві на станціях метро "Шулявська" та "Дружби народів" тривають капітальні ремонти ескалаторів. Їх роблять кожні 10-11 років.

Для безпечної та комфортної поїздки ескалатором варто дотримуватися декількох правил:

·       не бігати та триматися за поручень;

·       підтримувати поли довгого одягу.

·       не заступати за обмежувальну лінію;

·       не сидіти на східцях;

·       тримати дітей за руку.

Під час повітряної тривоги метро в Києві цілодобово працює як укриття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві перейменували бульвар Дружби народів та ще три десятки вулиць та провулків.

Нагадаємо, столичну владу закликали відновити автобусний маршрут від станції метро "Деміївська" до мікрорайону Феофанія. Така петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради. Авторка петиції №11355 Анна Селіна пояснила, що для мешканців мікрорайону Феофанія є дуже важливим мати змогу їздити до метро муніципальним транспортом. Окрім того, в парку Феофанія активно розбудовують новий житловий масив, через що пасажиропотік постійно зростає. На початку жовтня з вулиці Метрологічної почав курсувати тимчасовий автобусний маршрут до станції метро "Деміївська". Однак з 18 жовтня поліція призупинила курсування автобусів на невизначений термін.

Читайте також, які ціни на продукти на ярмарках у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися