Владу Києва закликали поновити дію студентських квитків

До мерії столиці звернулися з петицією

Столичну владу закликали поновити дію студентських квитків, що припинили понад пів року тому. Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11606 Анастасія Гладких зазначила, що дія студентських квитків у Києві припинена з не досить зрозумілих причин. Через студенти залишились без багатьох пільг.

"Маючи чинний статус студента, тисячі людей не можуть ними користуватися. Нам відмовляють у будь-яких знижках у закладах культури, закладах харчування, на вокзалах при купівлі квитків. Студенти, на жаль, не стали багатші під час війни, але їхні пільги перестали зберігатися", — йдеться в петиції.

Столичну владу закликали поновити дію студентських квитків або прискорити процес їх оновлення та видачі. Для розгляду петиція має зібрати шість тисяч голосів. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кільцева електричка стала одним із найпопулярніших громадських транспортів у Києві та у столиці планують зробити пересування ще зручнішим. Зараз у Києві кільцева електричка перевозить близько мільйона киян та гостей столиці. Цей вид громадського транспорту посідає друге місце після метро за кількістю перевезень пасажирів. В "Укрзалізниці" планують відкрити ще кілька станцій для зручності пасажирів. Зупинки кільцевої електрички "Либідська" та "Оболонь" облаштують у Києві до кінця 2023 року.

Нагадаємо, на станції кільцевої електрички Київ-Дніпровський планують провести ремонт через дуже багато скарг від пасажирів. Зокрема, люди скаржаться на відсутність навісів для очікування на платформі. За всю історію залізничну станцію Київ-Дніпровський перейменовували кілька разів — від роз'їзду Микільська Слобідка та Виґурівщина і до сучасної назви. Сучасну назву станція Київ-Дніпровський має з 1974 року. В середині 1970-х років на цій станції побудували відстійник для туристичних поїздів. Поруч з цими платформами обладнали відповідну інфраструктуру – вбиральні, душ, пральню та їдальню.

Читайте також, що між Києвом та Херсоном відновили курсування пасажирських поїздів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися