В Бучі встановили головну новорічну ялинку міста (ФОТО)

Як виглядає святкове дерево та головна площа міста

В місті-герої Буча встановили та прикрасили новорічну ялинку. Про це повідомила Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

За даними мерії, головна ялинка, розташована на Київській площі в Бучі, готова до приходу Святого Миколая. Бучанський міський голова Анатолій Федорук повідомив, що місцеві комунальники обіцяють засвітити новорічну локацію від генератора. Відкриття новорічної ялинки відбудеться в День святого Миколая, який традиційно святкують 19 грудня. В цей день співробітники Управління соціальної політики привітають всіх дітей пільгових категорій по старостатах Бучанської громади.

Нагадаємо, у Києві під новорічні свята розпочали роботу ярмарки із продажу натуральних ялинок. Ці локації в столиці починатимуть роботу поступово і працюватимуть до 31 грудня. Перелік адрес можна повидитись на офіційному сайті мерії Києва. Окрім того, в столиці почали контролювати законність продажу хвойних дерев. Це робитимуть інспектори благоустрою. В КМДА зазначили, що усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. У зверненні до столичної влади йшлося про недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. В профільній комісії зазначили, що в столиці не будуть витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві. За це платять меценати та спонсори, наголосили в мерії Києва.

Читайте також та дивіться фото, як в центрі Києва встановили новорічну ялинку, та як її прикрасили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися