Головна ялинка України засяяла в Києві (ФОТО)

Новорічне дерево назвали незламним

У Києві попри війну традиційно 19 грудня, у День Святого Миколая, засвітили вогні на головній ялинці України на Софійській площі. Про це заявив Київській міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Мер Києва зазначив, що цього року було багато дискусій – чи варто ставити ялинку, зважаючи на те, що країна живе в умовах воєнного стану, обстрілів та відключень електроенергії.

"Я вважаю, що ми ухвалили правильне рішення. Ялинка повинна бути! В наших дітей має бути свято! Попри всі намагання російських варварів позбавити українців радості Різдва то Нового року", — прокоментував Кличко.

Цього року формат святкувань новорічних свят через війну зовсім інший, зазначив Київський міський голова.

"Та й ялинка не така велика й ошатна, як завжди. 12 метрів замість 31-го, як минулого року. І назвали ми її "Ялинкою незламності". Я переконаний, що саме бажання миру і перемоги загадують українці сьогодні - в свято Миколая-Чудотворця. І воно обов‘язково здійсниться! Віримо в Україну! Віримо в ЗСУ! Ми, всі разом, вистоїмо і переможемо!" — заявив мер столиці.

Нагадаємо, у Києві під новорічні свята розпочали роботу ярмарки із продажу натуральних ялинок. Ці локації в столиці починатимуть роботу поступово і працюватимуть до 31 грудня. Перелік адрес можна повидитись на офіційному сайті мерії Києва. Окрім того, в столиці почали контролювати законність продажу хвойних дерев. Це робитимуть інспектори благоустрою. В КМДА зазначили, що усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. У зверненні до столичної влади йшлося про недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. В профільній комісії зазначили, що в столиці не будуть витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві. За це платять меценати та спонсори, наголосили в мерії Києва.

Читайте також, яка вартість хвойних дерев на ялинкових ярмарках у Києві.

Читайте также