Мер Броварів заборонив під час тривоги виганяти людей з "Пунктів незламності"

Працівники шкіл не дозволяють відвідувачам «Пунктів незламності» спуститися в укриття

Мер Броварів Ігор Сапожко заборонив "Пунктам незламності" виганяти людей на вулицю під час повітряної тривоги. Про це повідомляє видання "Трибуна – Бровари".

Зазначається, що у Броварах 5 із 7 "Пунктів незламності" розташовані в ліцеях та дитячих садочках. Під час повітряної тривоги всі відвідувачі навчального закладу мають пройти в укриття. Проте працівники шкіл не дозволяють відвідувачам цих "Пунктів незламності" спуститися в укриття, бо під час навчального процесу там перебувають діти. Тому люди змушені виходити на вулицю.

"На сьогодні немає чіткої інструкції, як працювати пунктам незламності, більшість із яких розташовані в ліцеях. Так, є інструкція як діяти під час повітряної тривоги, але не можна виганяти людей із навчальних закладів під час повітряної тривоги. Треба роз’яснити це керівникам шкіл на місцях", – наголосив під час оперативної наради Ігор Сапожко.

Почергова подача світла мешканцям Київщини неможлива, - ДТЕК. У Київській області через масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури, спричинені атаками рф, від електропостачання відключено близько 80% клієнтів. Ситуація з електропостачанням залишається критичною. Застосовуються екстрені відключення електроенергії. Почергова подача світла неможлива, і така ситуація може тривати 2-3 доби.

На Київщині склалася критична ситуація зі світломВ регіоні після останніх ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе триває відновлення електропостачання. З кожним обстрілом російських окупантів зростають тривалість та складність ремонтних робіт. Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури “Укренерго” застосовує екстрені вимкнення електрики. Без світла перебуває 80% регіону.

росія поширила фейк про пожежу в пункті обігріву в Києві: спростування. 12 грудня під час моніторингу новин у мережі правоохоронці виявили відео пожежі, на якому автор зазначає, що "горить пункт незламності". Вказана інформація швидко поширилася в українських ЗМІ.  Поліція Києва ретельно проаналізувала та перевірила інформацію, подану на відео. Отже, столична поліція стверджує: жодної пожежі в пунктах обігріву населення не було. У результаті перевірки було встановлено, що відео пожежі відзняли на території росії.

Читайте также