В "Укренерго" розповіли про ситуацію зі світлом в Києві

Яка ситуація з електропостачанням в столиці

У Києві та в усіх регіонах України сьогодні, 22 грудня, зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Про оперативну ситуацію розповіли в державній компанії "Укренерго".

"Працюють усі види генерації. До мережі підключено ще один з блоків атомних електростанцій, триває набір потужності. Водночас зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками", — йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" поінформували, що до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

"Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни. Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж  складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу", — наголосили в держпідприємстві.

Генерація та оператори систем розподілу роблять все можливе для покращення ситуації з електропостачанням в Україні, запевнили в "Укренерго". Там також привітали працівників енергетичної сфери з професійним святом — Днем енергетика:

"Це день всіх, хто зараз під дощем та вітром відновлює пошкоджене обстрілами обладнання, хто до болю в очах вдивляється в графіки споживання та виробництва електроенергії, тримаючи баланс в енергосистемі, хто захищає її цифровий периметр від невидимих зовні атак, тих, хто і в спеку, і в мороз, під звуки вибухів та міношукачів саперів прокладає шлях для світла".

В свою чергу в компанії Yasno назвали ключові проблеми з включеннями світла у Києві та повідомили, коли ситуація зі світлом в столиці зміниться на краще. Зараз у Києві є райони, де вмикають світло близько п’яти годин на добу, а є ті, хто зі світлом лише 2-3 години на добу. 

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1798


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися