Тривале вимкнення світла у Києві: що буде з опаленням будинків

Як столиця готується до критичних ситуацій взимку

У Києві активно працюють над забезпеченням стабільного та альтернативного енергопостачання котельнь в разі тривалого відключення електроенергії. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, універсального рішення для всіх житлових будинків щодо забезпечення роботи котельнь або теплопунктів з насосними системами в разі тривалого відключення електроенергії немає. В кожному випадку у столиці працюють індивідуально.

"Сформовані виїзні бригади, що забезпечуватимуться генераторами і працюватимуть саме там, де цього потребуватиме ситуація", — зазначив Пантелеєв.

Заступник мера Києва пояснив, що великі районні котельні мають надзвичайно потужні насоси. Забезпечити їхню повноцінну роботу за допомогою генератора неможливо. Окрім того, у потужних генераторах високий рівень споживання палива.

"У кризовій ситуації це ще один виклик для міста: забезпечення обладнаного генераторами господарства пальним. Це і його фізична наявність у Києві, і логістика. Тому доведеться балансувати й використовувати генератори лише на найнеобхідніші напрями", — прокоментував Пантелеєв.

Частина котельнь у Києві вже обладнана генераторами, і робота з закупівлі обладнання триває, повідомив посадовець. Однак не варто розраховувати, що вся столиця в разі тривалого відключення світла працюватиме на генераторах. Заступник голови Київської міської державної адміністрації додав, що у столиці всі комунальні служби готуються до негативних сценаріїв та мають план "Б".

За відсутності опалення взимку будинки тримають температуру одну-дві доби, а потім охолоджуються. Якщо за цей час відновити теплопостачання у Києві не вдасться при температурі повітря у три градуси морозу та нижче, у столиці доведеться зливати воду з систем опалення будинків. В мерії Києва також нагадали, що в столиці компенсують 70% вартості генераторів для житлово-будівельних кооперативів та ОСББ.

Нагадаємо, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Киевлянин

23 грудня 2022, 23:03

А остальные города пусть мёрзнуть.Главное 95 й квартал согреть иначе некому будет людей до слез доводить.

Влад Ковеза

23 грудня 2022, 19:21

Господи, ну, если с электроенергией ты не в силах ничего исправить кардинально, мы плтерпим лишь бы это стоило победы над оккупантом. Ну(!) Сколько уже млжно терпеть этот непонятный и глупый комендантский час...это крайняя мера. Месяц посидели, ну... Это уже невыносимо - скоро́ год! Думаю , что склро народ будет бунтовать уже...

галина

23 грудня 2022, 12:47

світла не має по 8 , 17, 20годин впідряд і більше.Опалення одразу вимикається ,це по вул.Феодосійський 10, 8, 48/52.Але, розрахункі за опалення отримали із розрахунку за відповідний період 2021р.А що, у нас не було опалення і в жовтні, листопаді 2021 р.У нас в 10 будинку не має лічильника, зняли ще в серпні на ремонт і все ремонтують досі.Питання одне, де права громадян, коли конституція почне працювать на громадян цього суспільства?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися