В мерії Києва розповіли про ситуацію з водою в разі блекауту

У столиці готуються до найгіршого сценарію

В разі тривалого відключення світла у Києві кияни зможуть робити запаси води в столичних бюветах. Про ситуацію з водопостачанням в разі найгіршого сценарію з електропостачанням розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, зараз за 120 бюветами у столиці "закріплені" генератори. У Києві сформували бригади, які будуть виїжджати та підключати бювети до альтернативного енергопостачання. Столична влада планує загалом запустити в роботу близько 160 бюветів.

"Повноцінно забезпечити багатомільйонне місто водою за рахунок бюветів дуже складно. Тому окремо працюватимемо із закладами охорони здоров’я, для яких воду підвозитимуть у спеціальних ємностях", — зазначив Пантелеєв.

Заступник мера Києва наголосив, що для столичної влади головним завданням є забезпечити критичний мінімум водопостачання.

"Ми вже це проходили, вже кілька разів ситуація складалася таким чином, що доводилося запускати бювети на аварійному живленні. І це спрацювало", — прокоментував посадовець.

Водночас в мерії Києва попередили, що кияни не повинні розраховувати лише на бювети. Столична влада закликала усіх мешканців столиці на випадок надзвичайних ситуацій мати вдома необхідний запас води.

За відсутності опалення взимку будинки тримають температуру одну-дві доби, а потім охолоджуються. Якщо за цей час відновити теплопостачання у Києві не вдасться при температурі повітря у три градуси морозу та нижче, у столиці доведеться зливати воду з систем опалення будинків. В мерії Києва нагадали, що в столиці компенсують 70% вартості генераторів для житлово-будівельних кооперативів та ОСББ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися