На трасі Київ – Харків відкрили проїзд важливим мостом (ФОТО)

Шляхопровід підірвали на початку повномасштабної війни

В Київській області на трасі міжнародного значення Київ – Харків – Довжанський капітально відбудували міст через річку Трубіж. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства інфраструктури України.

За даними відомства, на відбудованому мосту вже повноцінно відкрили рух для автомобільного транспорту. Ця міжнародна траса сполучає Київ з Полтавською і Харківською областями та є однією з ключових доріг країни.

Загалом на Київщині було зруйновано 24 штучні споруди на дорогах державного значення. По 20 з них проїзд забезпечили збудувавши тимчасові переправи. Два великі мости у Стоянці та міст через Трубіж капітально відновили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завершили масштабні ремонтні роботи на мосту через річку Десенка, що є продовженням Північного мосту. Столичні дорожники оновили крайні праві смуги — по півтори смуги у кожному напрямку та повністю відкрили рух для автомобільного транспорту. Зараз на Північний міст і міст через річку Десенка збільшилось навантаження. Це пов’язане із обмеженням руху на інших ділянках доріг. На мосту через річку Десенка замінили залізобетонний вирівнюючий шар і гідроізоляцію, влаштували два шари асфальту протяжністю 780 метрів у кожному напрямку.

Нагадаємо, що у Києві знову можна гуляти пішохідно-велосипедним мостом, що був пошкоджений під час ракетних обстрілів російських окупантів. Пішохідний міст вже відкрили після ремонтних робіт і оновлення. На споруді замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів, а також —143 перильних скла. Також на мосту відновили й перила та троси. Окрім того, фахівці ще раз обстежили опори споруди, систему освітлення та відеоспостереження. 

Читайте також, що у Києві в разі тотального відключення світла скасують оплату проїзду в автобусах. 

Читайте также