У Києві зупинили роботу електротранспорту: чи працюватиме метро

Подробиці розповів мер столиці

У Києві через дефіцит електроенергії припинили роботу наземного електротранспорту. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За його словами, відтепер у столиці замість тролейбусів та трамваїв на всіх маршрутах курсують автобуси.

"Аби забезпечити перевезення киян на маршрутах, де їздили трамваї і тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткових 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам. Та 17 – на заміну трамваїв", — повідомив Кличко.

Мер Києва зазначив, що зараз в столиці на 126 автобусних маршрутах працює весь рухомий склад з 440 автобусів. Окрім того, перевезення пасажирів забезпечують приватні перевізники — на 98 маршрутах працюють загалом 846 автобусів.

"Метро в Києві працює. Наразі відкриті 50 станцій із 52. Дві станції - "Гідропарк" і "Дніпро" — тимчасово закриті", — додав Кличко.

Київський міський голова нагадав, що в столиці відкрили станції метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності", що були зачинені з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Читайте также