В "Укренерго" спростували фейк щодо відключень світла у Києві

Що заявили в державній компанії

У Києві та в Київській області сьогодні, 26 грудня, не скасовували аварійні відключення світла. Про поширення фейків розповіли в державній компанії "Укренерго", передають "Коментарі".

За даними державного підприємства, в соціальних мережах поширили фейкову інформацію про нібито скасування аварійних відключень електроенергії. Для впливу на споживачів використовують посиланням на фальшиву сторінку "Укренерго" в соцмережі.

"Це спроба збурити суспільство неправдивою інформацією", — наголосили в держпідприємстві.

В "Укренерго" зазначили, що аварійні відключення світла є вимушеним кроком. Такий режим енергетики застосовують виключно за наявності дефіциту електроенергії. Це необхідно для збереження балансу виробництва і споживання в енергосистемі. Відмовитись від них зможуть лише після повного припинення ворожих атак на енергосистему України.

У Києві та в Київській області сьогодні, 26 грудня, зберігається суттєвий дефіцит електроенергії, однак режим екстрених відключень світла скасували. Через перевищення лімітів споживання аварійні відключення ввели у Києві, Київській області та ще кількох регіонах України. Під час екстрених та аварійних відключень електроенергії графіки не діють.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області ситуація з електропостачанням лишається критичною, однак енергетикам вдалось зрівняти умови вимкнення світла. В Yasno також звітували про покращення ситуації зі світлом у Києві та перерозподіл постачання електроенергії в житлові масиви столиці, де була найскладніша ситуація. Тепер Оболонь, Куренівка і Борщагівка перебувають орієнтовно в таких же умовах, як і решта житлових масивів Києва.

Нагадаємо, у Києві та Київській області за результатами перевірок операторів розподілу електроенергії на предмет дотримання черговості відключень світла та надання послуг споживачам зафіксували найбільше порушень. Через численні скарги на погану роботу колл-центрів перевірки тривають. Керівників операторів розподілу електроенергії попередили про персональні адміністративні стягнення.

Читайте також, що під час блекауту проїзд в комунальному транспорті в Києві зроблять безкоштовним.

Читайте также