У Києві під час повітряної тривоги чутно вибухи

Що потрібно знати мешканцям столиці і регіону

У Києві чутно звуки вибухів під час повітряної тривоги через навчання саперів у Вишгороді. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

"Звуки вибухів на північній околиці столиці — робота наших розміновувачів. Сьогодні у Вишгороді проводять навчання саперів. Бійці відпрацьовуватимуть навички вилучення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Тому в деяких громадах лунатимуть звуки вибухів", — пояснили у військовій адміністрації Києва.

Мешканців столиці закликали зберігати спокій. "Перебувайте в укриттях до завершення повітряної тривоги", — додали у Київській міській військовій адміністрації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині через тренування саперів мешканці регіону та Києва можуть чути звуки вибухів. На території Вишгородського району сьогодні, 28 грудня, проходить навчання для саперів. Серед запланованих заходів – відпрацювання навичок вилучення і ліквідації вибухонебезпечних предметів. 

Нагадаємо, в Києві відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії протягом тижня. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу. Подробиці — за посиланням.

В Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли в Повітряних силах ЗСУ про загрозу нових ракетних ударів по Києву.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/576


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися