Усі бювети в Києві забезпечили безперервним електропостачанням

Що відомо про альтернативні джерела води в столиці

У Києві більшість бюветів забезпечили безперервним електропостачанням під час відключень світла. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів заступник мера столиці Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, зі 160 бюветів у Києві 140 забезпечені резервним живленням завдяки генераторам, а роботу ще двадцяти можуть під час вимкнення світла забезпечити спеціальні аварійні служби.

"Бювети фактично забезпечені резервним живленням і будуть працювати в разі тривалої відсутності електроенергії, і будуть давати воду киянам", — заявив Пателеєв.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації також повідомив, що зігрітися та підзарядити ґаджети у Києві можна у 530 пунктах обігріву, з яких 482 стаціонарних та 48 — на базі наметів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Це не панацея. Ми не можемо ними замінити повноцінне житло або місце перебування. Тим не менш, ми бачимо, що попит на відвідування пунктів є, люди приходять, заряджаються, спілкуються. Цей проект працює", — розповів заступник столиці.

Усі ці локації знаходяться під охороною. Кількість пунктів обігріву у Києві планують збільшити. 

Нагадаємо, в Києві відбуваються екстрені відключення світла та графіки, складені раніше не діють, однак можна зорієнтуватись, де може не бути електроенергії. Під час екстрених відключень світла можна перевірити, за якою адресою вимкнули та де вірогідне вимкнення електроенергії протягом тижня. На офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" для цього потрібно ввести адресу. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та найбільше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли в Повітряних силах ЗСУ про загрозу нових ракетних ударів по Києву.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися