В сотнях будинках у Києві можуть відключати світло не за графіком

Що відомо про ситуацію з електропостачанням в столиці

В Києві сотні житлових будинків можуть під час дії стабілізаційних відключень світла залишитись без електроенергії не за графіком. Про це попередили в компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі", передають "Коментарі".

"У Києві лишається близько 300 будинків, для яких неможливо передбачити відключення через технічні особливості. Нещодавно їх було значно більше", — зазначили в ДТЕК.

Оператор системи розподілу електроенергії разом з представниками столичної влади провів масштабну роботу для того, аби під планові відключення світла потрапляла абсолютна більшість будинків, котрі живляться від тих же ліній, що й критична інфраструктура.

"Для 750 будинків ми створили альтернативні схеми, ще 454 будинки будуть власноруч відключати УК та ЖБК", — заявили в "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Енергетикам вдалося провести технічні роботи, що дозволили стабілізувати ситуацію в Києві та повернутися до графіків відключення світла з 30 грудня. У столиці триватимуть планові відключення світла, якщо не буде нових ракетних атак. 

Киян закликали відразу після того, як світло з’явилось, вмикати енергоємні прилади по черзі – спочатку скористатись одним, потім відключити його і користуватись іншим. Це допоможе уникнути аварій та зберегти світло.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Міністерстві енергетики України заявили, що в разі відсутності нових ворожих обстрілів та пошкоджень енергосистеми, українці зможуть зустріти Новий рік із електрикою, однак вірогідність повітряних атак на об’єкти енергетики у Києві та в регіонах досить висока. В ЗСУ зазначили, що російські окупанти під час повітряних атак змінили тактику та частіше цілять крилатими ракетами по об'єктах паливно-енергетичного сектору поблизу Києва та у столиці.

Читайте також, що розповіли про підсумки ракетної атаки на Київ 29 грудня у військовій адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися