У Києві облаштували містечко незламності (ФОТО)

Де можна скористатися допомогою у морози та під час вимкнення світла

У Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Про це розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

"В Києві на території "Даринку" створили містечко незламності – це 68 тисяч квадратних метрів, де люди можуть зігрітися, зарядити гаджети, провести час з дітьми", — заявив Тимошенко.

За його словами, вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір на дві тисячі квадратних метрів для дітей. Тут малеча зможе розважитися та відволіктися.

Територія на понад п’ять тисячі квадратних метрів передбачена для вигулу домашніх тварин. На території цього містечка незламності є кав’ярні та фуд-корт. Облаштовано кімнату матері та дитини, також є медпункт та працюють дві аптеки.

"У випадку блекауту містечко діятиме автономно – безперервну роботу забезпечують сім генераторів сукупною потужністю 2 МВт, а зв’язок працює завдяки 7 терміналам Starlink", — розповів заступник голови Офісу президента України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська дитяча залізниця до новорічних свят відкрила зимовий рух поїздів. Маршрут залізничним кільцем починається від станції Київ-Пасажирський дитячий. Вона розташована у Сирецькому парку. Святковий потяг курсуватиме до кінця січня по вихідним та святковим дням, а під час шкільних канікул — з четверга по неділю з 10:30 до 18:50. Дістатися до вокзалу Київ-Пасажирський дитячий можна кільцевою електричкою до станції "Сирець".

Крім того, у Києві на різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд. У складі "Різдвяного експреса" два старовинні паровози, п'ять пасажирських вагонів та вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва. До свят у Києві призначили додаткові рейси ретро-поїзда.

Читайте також, де у Києві працюватимуть святкові ярмарки продуктів. 

Теги:

Читайте также