Майже половина території Київської області замінована (ФОТО)

Як тривають заходи з розмінування

На Київщині, попри постійні роботи з розмінування території та знищення снарядів, що залишили після себе російські окупанти, не минула небезпека підриву на мінах. Про це розповів командувач Силами оборони Києва Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, внаслідок бойових дій було забруднено близько 40% території Київської області. З лютого 2022 року Сили оборони перевірили майже 36,5 гектарів території та знешкодили майже 205,7 тисяч вибухонебезпечних предметів.

"До заборонених мін, з якими доводиться стикатись групам з розмінування, відносяться міни типу ПМН, ПМН-2, ПМН-3, також ПОМ-3 та міни типу МС-3 – міни сюрпризи, що закладаються в поєднанні з іншими видами боєприпасів. Крім того, велика кількість протитанкових та протипіхотних мін встановлені противником з елементами невилучаємості, чимало – встановлено в некерованому варіанті", — розповів Павлюк.

Найбільш забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами є території в межах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів Київської області. В першу чергу сапери перевіряють території та знешкоджують міни на найбільш небезпечних для населення ділянках. Це ділянки вздовж шляхів, ліній електропередач та залізничних колій. Проте певні ділянки місцевості досі можуть нести загрозу — лісові масиви, прибережні території та узбіччя доріг. 

В Київській області підготувались до можливого наступу російських окупантів на столицю. Навколо Києва створили кілька потужних рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. командувач Силами оборони Києва Олександр Павлюк зазначив, що весь кордон України з Білоруссю облаштували суцільними завалами та мінними полями. В регіоні тривають роботи з укріплення оборонних рубежів навколо Києва на випадок повторного наступу російських окупантів з боку Білорусі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва відпрацювали тактику знищення ворожого десанту та повітряних цілей, зокрема безпілотників, ведення штурмових дій та зачистку населених пунктів, вогневого ураження противника, форсування водної перешкоди в умовах, наближених до бойових.

Нагадаємо, в Чорнобильській зоні та біля кордону з Білоруссю посилили контроль. Ухвалено рішення щодо посилення збору відеоматеріалів безпосередньо в Чорнобильській зоні, в зоні кордону. Тут встановили сучасні камери, що дозволяють українським військовим та правоохоронцям аналізувати всю отриману інформацію і своєчасно вживати дії для захисту нашої держави.

Дивіться також фото, як на кордоні з Білоруссю провели навчання сил оборони Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися