"Київпастранс" офіційно розповів про запуск двоповерхових автобусів

У комунальному підприємстві Київпастранс офіційно розповіли про запуск двоповерхових автобусів в українській столиці, які були передані Німеччиною в рамках гуманітарної допомоги місту

У комунальному підприємстві "Київпастранс" офіційно розповіли про запуск двоповерхових автобусів в українській столиці, які були передані Німеччиною у рамках гуманітарної допомоги місту. Про це розповів речник підприємства Олег Грищак.

За його словами, влада ми не планує запускати зараз магістральні маршрути з малою кількістю зупинок. Ця інформація була трохи перекручена.

Він зазначив, що вивчається можливість де можна застосовувати двоповерхові автобуси. Тому що вони мають дуже нестандартні габарити для нашого міста, для наших доріг. Чіткості та ясності про те, де вони будуть застосовані, на жаль, немає.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять систему оплати проїзду у громадському транспорті — йдеться про створення електронної картки. Про це стало відомо із офіційної заяви заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Оленіча.

За його словами, цього року заплановано введення електронної карти, яка буде мультиінструментом і забезпечить, у тому числі, використання смартфонів як проїзні квитки.

Сьогодні це можна робити за допомогою Google Pay та Apple Pay банківською карткою для разових поїздок. Він зазначив, що в майбутньому це вже буде цифрова, трансформована на смартфон карта, яка дозволить повністю відмовитися від пластику.

Читайте также