В Садибі на Хорива у Києві пропонують створити реабілітаційний центр

До влади столиці звернулися з петицією

У Києві потрібно створити Музей архітектури з реабілітаційним центром для військових в Садибі Дмитрієва. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11752 Дмитро Перов нагадав, що Садиба Дмитрієва — унікальний комплекс пам'яток історії та архітектури в самому серці древнього Подолу.

"Йосиф Дмитрієв, який і об'єднав всі будинки комплексу, був унікальною на свій час людиною. Його головним завданням і принципом у роботі з міським середовищем (ще задовго до винайдення такої категорії) було — ствоююче нове не шкодити старому. Ось так, Дмитрієв одним із перших київських купців підійшов до питання вписування нової забудови в сталий архітектурний ландшафт місцевості", — зазначив автор петиції.

У 2010 році ПП "Конвалія-Нерухомість" уклала інвестиційний договір на реставрацію комплексу пам'яток архітектури Садиби на Хорива. З того часу так і не розпочали роботи, залишивши частину пам'яток без даху. Зараз Садибу Дмитрієва повернуто в комунальна власність Києва. Боротьба за збереження унікального комплексу тривала впродовж шести років.

Столичній владі пропонують створити Музей архітектури з реабілітаційним центром для військових в Садибі Дмитрієва. Для розгляду в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, Київщина може стати пілотним регіоном для участі в ініціативі Євросоюзу щодо "зеленої" відбудови міст. Мова йде про комплекс робіт – від проєктування реконструкції до сонячних панелей та фарб, використаних під час реставраційних і будівельних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Дивіться також відео, який концепт відбудови Бородянки розробили київські інженери. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися