В столичних лісах розвішують будиночки для шпаків (ФОТО)

Лісники готуються до прильоту та гніздування птахів

У Києві підготувалися до весняного прильоту та гніздування птахів. Про це повідомили у Дарницькій районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Працівники комунального підприємства "Дарницьке лісопаркове господарство" підготували шпаківні. Столичні лісники зробили понад 250 штук плашиних домівок, дотримуючись загальних стандартів. Для цього використовували екологічні, нефарбовані матеріали з шорсткістю з внутрішньої сторони й отвором діаметром 5,5 см.

"Розміщення "пташиного будинку" в лісі проводиться в захищеному місці, на висоті 4-5 метрів на схід від дерева. Для птахів – це безпека, дім та прихисток, для лісу — захист від комах-шкідників" — прокоментували в Дарницькій РДА оприлюднені фото.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь". Тим часом, у Києві в парку "Позняки" для спортсменів та відпочиваючих встановили нові лави біля озера

Нагадаємо, в Центрі порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, врятували знесилених коней, яких вивезли з зони бойових дій на Донбасі. Ці коні стали жертвами російського тероризму. Семеро мали бути евакуйовані з Вугледара на Донеччині до Івано-Франківська, але змучені війною тварини ледь доїхали до Києва, троє попадали від знесилення.

Читайте також, як під Києвом врятували лева з зони бойових дій на Донбасі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Опанас

28 лютого 2023, 20:01

Дуже приємна інформація, я й сам підгодовую синичок горішками вже 11років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися