У Києві стався збій в роботі метро: подробиці

Що треба знати пасажирам

У Києві з технічних причин на станціях метро тимчасово не працюють комплекси самообслуговування. Про це пасажирів попередили в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, зараз фахівці КП "ГІОЦ" працюють над оперативним розв'язання питання.

Водночас сплатити за проїзд в метро зараз можна:

транспортною карткою;

·       QR-кодом, згенерованим у додатку "Київ Цифровий";

·       безконтактною банківською карткою;

·       мобільним додатком ApplePay та Google Pay.

Про відновлення роботи автоматів з продажу та поповнення транспортних карток, а також паперових QR-квитків обіцяють повідомити додатково. В столичному метрополітені перепросили за тимчасові незручності.

Нагадаємо, в петиції до столичної влади вимагають відкрити зачинені вестибюлі на кількох станціях метро у Києві. Автор петиції №11787 Денис Коваленко закликав столичну владу відкрити вестибюлі №2 на станціях метро "Лівобережна", "Чернігівська" та "Осокорки".

Окрім того, кияни вимагають якнайшвидше відкрити вестибюль №2 на станції метро "Оболонь". Авторка петиції №11786 Юлія Пилипишина стверджує, що ремонтні роботи на станції метро "Оболонь", через які закрили вестибюль №2, не виконуються. Водночас, вже місяць дуже великий потік людей прямує до цієї станції з житлового масиву Виноградар. Закриття цього вестибюлю створює незручності, та потребує додаткового часу для того щоб потрапити у метро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Мер столиці Віталій Кличко підтримав пропозицію, викладену в петиції. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як у метро Києва затримали чоловіка з гранатою.

Читайте также