У Чорнобильській зоні почали дослідження ґрунтових вод (ФОТО)

Як проводять спостереження

У Чорнобильській зоні почали дослідження ґрунтових вод. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

В Чорнобильському заповіднику одним з компонентів спостереження за навколишнім середовищем є гідросфера. Це річки, озера та болота. За можливості фахівці досліджують й підземні води, що важливо для оцінки забезпечення ландшафтів вологою та впливу кліматичних змін.

"У цьому році ми розпочали спостереження за підземними водами. Для цього використовуємо в покинутих населених пунктах криниці, в яких з періодом один місяць вимірюється рівень ґрунтових вод. Наразі мережа спостережень нараховує п’ять точок", — розповіли в Чорнобильському заповіднику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що величезну територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника намагалися привласнити. Подробиці розповіли у Київській обласній прокуратурі. За даними відомства, предметом судового спору стали три земельні ділянки загальною площею понад 29 тисяч гектарів.

Нагадаємо, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото рідкісних хижих птахів, яких можна зустріти на території. У Чорнобильському заповіднику зростає популяція великого хижого птаха – орлана-білохвоста. Цей рідкісний птах поступається в розмірах і масі тіла хіба іншому пернатому хижакові – чорному грифу, який живе в горах Криму.

Читайте також, як у Києві захистили від забудови величезний заказник на Троєщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися