У Києві для сов і соколів облаштували домівки на Трухановому острові (ФОТО)

Де з’явилися штучні гніздівлі

У Києві на Трухановому острові представники Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) розвісили штучні гніздівлі для сов та соколів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

Екологи зазначили, що через вирубку в столичних парках старих, сухостійних та дуплястих дерев дуже мало стало видів пташок, які гніздяться в дуплах старих дерев. Мова йде про сов, дятлів, синичок, а також кажанів та білок. Наслідки цих дій для фауни парків та скверів у Києві є спустошливими.

"За останні 10 років кількість видів птахів у київських парках скоротилася на 10-15 видів, загальна чисельність птахів упала вдвічі, а кількість горобців взагалі скоротилася втричі , чисельність солов'їв скоротилася на третину. Також набагато менше, навіть візуально, стало кажанів, їжачків і білок. Дуже мало стало і хижих птахів, які полюбляють старі, високі дерева", — розповіли в КЕКЦ.

Представники Київського еколого-культурного центру продовжують кампанію по розвішуванню в парках спеціальних штучних гніздівель для птахів, зокрема — на Труханову острові.

Нагадаємо, у Києві підготувалися до весняного прильоту та гніздування птахів. Столичні лісники зробили понад 250 штук пташиних домівок для шпаків. Для цього використовували екологічні, нефарбовані матеріали з шорсткістю з внутрішньої сторони й отвором діаметром 5,5 см. Розміщення шпаківень в лісі проводять в захищеному місці, на висоті 4-5 метрів. Для птахів – це безпека, дім та прихисток, для лісу — захист від комах-шкідників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Дивіться також фото рідкісних хижих птахів в Чорнобильському заповіднику.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися