На річці Ірпінь провели рейд: подробиці (ФОТО)

Що відомо про профілактичну перевірку

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та комунального підприємства "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради провели профілактичний рейд на заплаві річки Ірпінь. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на мерію Ірпеня.

Рятувальники та комунальники провели роз’яснювальну роботу з населенням щодо пожежної безпеки. Місцевим мешканцям нагадали, що виїзд кожного підрозділу пожежників – це величезний людський та матеріальний ресурс, який доводиться залучати, щоб загасити гектари палаючої трави. Лише за добу у Київській області сталося понад два десятки пожеж трави.

Головним завданням рейду на заплаві річки Ірпінь була профілактична робота з можливими паліями для зменшення кількості та масштабів пожеж в екосистемах. В комунальному підприємстві "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради оприлюднили фото з місць перевірок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області до 31 березня заборонили виловлювати щуку. Таку заборону ввели через нерест риби. Заборона стосується всіх рибогосподарських водних об’єктів, а також риболовлі на зимувальних ямах. За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Нагадаємо, що у Київській області запровадили заборону на вилов риби в зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року. Окрім того, на даних ділянках забороняється здійснювати промисловий лов, проводити будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобувати пісок і гравій, прокладати кабелі, трубопроводи та інші комунікації. Подробиці про те, де не можна рибалити, — за посиланням.

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.

Читайте также