У Києві можуть скасувати зупинки транспорту під час повітряної тривоги

Що відомо про питання, яке хвилює багатьох киян

Мешканці Києва підтримали звернення до столичної влади щодо скасування зупинки транспорту під час повітряної тривоги. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №11722 Тамара Луцук вимагає відмінити у Києві заборону руху громадського транспорту під час повітряної тривоги — автобусів, тролейбусів та метро. У своєму зверненні до столичної влади вона наголошує, що у пересічного киянина відсутній автомобіль, а доїхати на роботу стає занадто складним завданням — навіть знущанням.

"Особливо з лівого берега на правий і навпаки. Так, наприклад, дістатися з мікрорайону Позняки до станції метро Арсенальна маршруткою — це чотири пересадки. Таксі — під час повітряної тривоги завищують ціни", — йдеться в петиції.

Лучук закликала владу Києва або продублювати маршрути автобусів, такі як №115 та №55 маршрутними таксі, або повністю відмінити заборону на рух громадського транспорту.

"Не у кожного киянина є службовий та власний автомобіль. Тому будь-ласка, спробуйте пересісти зі службових автомобілів на громадський транспорт і дістатися на роботу під час повітряної тривоги", — резюмувала авторка петиції.

Звернення зібрало понад шість тисяч голосів, чого достатньо для розгляду петиції у Київській міській раді. Це не перша петиція щодо скасування зупинок громадського транспорту під час повітряної тривоги. Тепер столичній владі доведеться на неї відповісти — чи скасують такі вимоги, чи ні.

Нагадаємо, з неділі, 26 березня, у Києві скоротили комендантську годину. Обмеження триватимуть з опівночі до п’ятої ранку. Столичний транспорт працюватиме з цього дня на годину довше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на "червоній" гілці столичного метро запустили патріотичний артпоїзд. На вагонах зображені малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни з російськими окупантами. Художники розписали потяг метрополітену у подарунок Києву.

Читайте також, що станції метро у Києві почали працювати за новими правилами



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

26 березня 2023, 12:27

Так вони нас і послухали,особливо цей жидівський покидьок Кличко,баран з відбитими мізками! Йому то по хуй що Київ,що люди.

дом

25 березня 2023, 18:14

зупинки транспорту тільки у прифронтових все інше хвороба чиновників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися