Велика вода затопила Чорнобильський заповідник (ФОТО)

Як виглядає затоплена територія

У Київській області затопило територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

"Повені, великі розливи води, затоплені луги й поля – ці явища люди часто сприймають через призму матеріальних збитків як шкоду. Проте для природи рясні весняні води – велике благо. Особливо на фоні останніх маловодних і сухих років", — прокоментували оприлюднені фото у Чорнобильському заповіднику.

Фахівці закладу додали, що для Полісся тала та дощова вода важлива ще й тому, що наповнює численні місцеві болота й болітця, що є джерелом й основою існування багатьох біоценозів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області через розмиття дамби затопило вулиці, житлові будинки та важливий переїзд на трасі Київ — Овруч. У зв'язку з погодними умовами та підняттям рівня води у річці Тетерів ситуація ускладнилась. Переїзд на трасі Київ — Овруч, що забезпечує проїзд через річку з смт Іванків у напрямку столиці, повністю перекрито. До ліквідації стихійного лиха залучили військових.

Нагадаємо, річка Ірпінь та її ліва притока річка Буча вийшли з берегів. Існує додаткова загроза підтоплення Києва. Заплави річок Буча та Ірпінь затоплено. Рівень води в цих та в інших водоймах Київщини піднявся внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС. Через це в регіоні оголосили підвищений рівень небезпеки. Підвищена небезпека зберігатиметься як мінімум до 17 квітня. Через повені є ризики затоплення заплавних територій, низьких ділянок садово-дачної забудови та присадибних ділянок. У найбільшій зоні ризику знаходяться Київ, а також Вишгородський, Броварський та Бориспільський райони Київщини.

Читайте також, що у Києві через збільшення рівня водопілля є ризик підтоплення окремих територій

Дивіться також відео, як виглядають наслідки повені з висоти у Броварському районі Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися