Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз зробили синоптики

У Києві та Київській області наприкінці тижня прогнозують різке похолодання та заморозки. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві сьогодні, 3 травня, буде сонячною й теплою. Повітря прогріється до 20 градусів тепла. Проте збільшиться хмарність, хоча й без опадів, зазначила синоптик Наталка Діденко.

"П’ятого травня пройдуть дощі, 6-7 травня знову похолоднішає. У ніч на 7 травня (на неділю) на півночі України, включно з Київщиною, є ймовірність заморозків", — зробила прогноз Діденко.

Зниження температури повітря у Києві почнеться від завтра, з 4 травня — вночі 7-9 градусів тепла, вдень 12-14 градусів з позначкою плюс. Погода у четвер буде хмарною з проясненнями, вдень можливий невеликий дощ. У п’ятницю, 5 травня, у столиці буде така ж сама погода, як і у четвер.

У суботу, 6 травня, у Києві похолоднішає. Вночі 3-5 градусів тепла, вдень — до 12 градусів вище нуля. Погода буде малохмарною та без опадів. У неділю, 7 травня, у столиці поки що прогнозують таку ж погоду, як і в суботу. Однак синоптики попереджають, що кожного дня прогноз погоди може змінитись.

Нагадаємо, у Києві та деяких районах Київської області кілька днів утримуватиметься затоплення заплавних територій. Внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області. Рівень води у річці Дніпро буде знову зростати кілька днів поспіль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві офіційно розпочався черговий весняно-літній сезон у Київському зоопарку. Майже всі тварини вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев.

Окрім того, дзвіниця Києво-Печерської лаври вперше за час повномасштабної війни відкрилася для відвідувачів. Піднятися на Велику лаврську дзвіницю Києво-Печерської лаври можна щодня з 10:00 до 18:00. Вартість квитка становить 150 гривень. Під час повітряної тривоги відвідувачі можуть спуститися в укриття на першому поверсі дзвіниці. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Читайте також, що у Києві на території Гідропарку відновив роботу парк динозаврів "Динопарк".

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися