Затоплення Києва через весняні паводки триває

Про загрози підтоплення розповіли у військовій адміністрації

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу змінився. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 3 травня, становить 9300 сантиметрів. Температура води 13 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля підвищився на три сантиметри.

"Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 50 см", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці зріс рівень підтоплення заплави та зараз становить 50 сантиметрів. Мова й де про острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате та приватні ділянки в районі житлового масиву Осокорки.

"Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, у Києві та деяких районах Київської області кілька днів утримуватиметься затоплення заплавних територій. Внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області. Рівень води у річці Дніпро буде знову зростати кілька днів поспіль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві офіційно розпочався черговий весняно-літній сезон у Київському зоопарку. Майже всі тварини вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев.

Окрім того, дзвіниця Києво-Печерської лаври вперше за час повномасштабної війни відкрилася для відвідувачів. Піднятися на Велику лаврську дзвіницю Києво-Печерської лаври можна щодня з 10:00 до 18:00. Вартість квитка становить 150 гривень. Під час повітряної тривоги відвідувачі можуть спуститися в укриття на першому поверсі дзвіниці. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Читайте також, що погода у Києві та Київській області різко зміниться.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1583


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися