Велосмугу в центрі Києва відгородили від автомобілів (ФОТО)

Як борються з паркуванням на велодоріжках

У центрі Києва в рамках боротьби з нахабним паркуванням автомобілів на велосмузі встановили обмежуючі віхи. Про це повідомили у громадській організації "Київ — Велосипедне місто", передають "Коментарі".

За даними активістів, обмеження для автомобілістів з’явилися на вулиці Золотоворітська у Шевченківському районі Києва на велосмузі. Там, де раніше були встановлені пластикові бордюри, встановили обмежуючі віхи. Раніше на цій ділянці постійно спостерігалось порушення Правил дорожнього руху на паркування авто на велосипедній смузі.

"Оскільки, Інспекція з паркування Департамента транспортної інфраструктури КМДА нещодавно самостійно визнала свою бездіяльність і не спромоглася контролювати дотримання ПДР на центральних вулицях міста, то місцеві мешканці почали самотужки боротьбу з паркуванням на вулиці. Наразі фахівці комунального підприємства "Центр організації дорожнього руху" встановили помаранчеві обмежуючі віхи", — заявили у громадській організації "Київ — Велосипедне місто".

В організації додали, що встановленні віхи "не такі естетичні на вигляд, і не дуже вписуються в історичний центр міста, проте добре справляються з функцією унеможливлення паркування на велосипедній смузі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Нагадаємо, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Окрім того, у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися