Кличку нагадали про скандал з паркінгом на Оболоні муралом (ФОТО)

Увагу мера до скандалу з забудовою парку Прирічна привернули муралом

У Києві учасники ініціативної групи "Парк Прирічна" вирішили привернути увагу мера столиці Віталія Кличка до скандалу з будівництвом паркінгу на Оболоні муралом. Про це розповіла голова громадянської організації "Почайна" та одна з авторок малюнку Аннабелла Моріна, передають "Коментарі".

Мешканці Оболоні виступають за створення парку в Оболонському районі Києва та проти забудови території зеленої зони на вулиці Прирічна паркінгом. Намалювали мурал, присвячений меру Києва Віталію Кличку саме там, де планують побудувати дворівневий паркінг. Активісти цим малюнком нагадали Кличку, ким його пам’ятають кияни й натякнули на те, що він може залишиться в історії столиці зовсім не в позитивному світлі.

"Поки малювала, міркувала, що саме призвело до того, що відомий спортсмен почав програвати свої бої. На Поштовій. На Героїв Дніпра. На Осокорках та Позняках. На Мінському масиві. У парку Наталка. На Оболонському острові та вулиці Прирічній. Я згадаю ті, що мені близькі, але ж їх набагато більше. Всі ці бої мер столиці програв корупції", — прокоментувала Моріна.

За її словами, Кличко "грав нібито за місто, але за попередньою домовленістю лягав на рингу бій за боєм на користь злочинців, які забудовували в Києві зелені зони та знищували його історію".

"Останнім часом Віталій Кличко настільки впевнився в тому, що ніхто йому нічого не зробить, а закон — не указ, що почав порушувати його публічно та відкрито. Під час війни в середині країни в самому її серці — Києві ми маємо зухвалого диктатора, якому начхати на людей, норми Закону та моралі, який дуже звик до влади та звик її використовувати в комерційних інтересах найближчого кола осіб", — заявила голова громадянської організації "Почайна".

Активістка розповіла, що під час створення муралу кияни цікавились, навіщо малювати того, хто робить зло. Оболонці згадували парковку, знесені дерева на Оболонському острові та відверту брехню на камеру про укріплення ґрунтів в метро Героїв Дніпра, коли будували ТРЦ.

"Ні один з оболонців не виказав прихильності до мера міста. А діти, яким я зробила зауваження, щоб не ходили по меру ногами, почали пригати по його обличчю із словами: "Він рубає наші дерева". От така слава може залишитись по колись великому боксеру у місті, яке він очолює стільки років", — підсумувала одна з авторок малюнку Аннабелла Моріна.

Нагадаємо, Київська міська рада надала "Житлоінвестбуд-УКБ" у постійне користування земельну ділянку площею 1,7 гектари для будівництва паркінку на Оболоні. Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування зелених насаджень на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва. Ділянка площею у понад 16,4 гектари стане частиною нової сучасної рекреаційної зони, до якої також входитимуть парк "Наталка", набережна та острів Оболонський. В рекреаційній зоні планують побудувати багаторівневий паркінг, який також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Паркінг не будуватимуть у зеленій зоні, наголосив заступник мера Києва Вячеслав Непоп. 

На підземно-наземний паркінг на Оболоні планують витратити 120 мільйонів гривень бюджетних коштів. В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві. 

Окрім цього, у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Читайте також та дивіться відео, як Оболонський острів затопило під час повені у Києві.

Читайте также