Чорнобильська зона поповнилась новими видами птахів з країн Європи (ФОТО)

Що цікавого відомо про пташину міграцію

У Чорнобильському заповіднику зафіксовано поповнення нових видів птахів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію відомства.

За даними Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, на території зони відчуження зафіксовано новий вид птаха. Це – мартин скельний (Larus michahellis). Цей птах був помічений трансмітером в Польщі навесні 2021 року. Мартин пролетів над Чорнобильським заповідником на початку травня по лівому березі річки Прип’ять на північний захід.

"Завдяки використанню супутникових передавачів, на заповідній території були отримані дані по чотирьох нових видах пернатих – орел-могильник (Угорщина), мартин делаверський (Польща), орел яструбиний (Франція), і ось відтепер – мартин скельний", — розповіли у Чорнобильському заповіднику.

Зараз у заповідній зоні Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника зареєстровано 226 видів птахів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що величезну територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника намагалися привласнити. Подробиці розповіли у Київській обласній прокуратурі. За даними відомства, предметом судового спору стали три земельні ділянки загальною площею понад 29 тисяч гектарів.

Нагадаємо, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник оприлюднив фото рідкісних хижих птахів, яких можна зустріти на території. У Чорнобильському заповіднику зростає популяція великого хижого птаха – орлана-білохвоста. Цей рідкісний птах поступається в розмірах і масі тіла хіба іншому пернатому хижакові – чорному грифу, який живе в горах Криму.

Читайте також, як у Києві захистили від забудови величезний заказник на Троєщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися