У Києві з’являться нові назви скверів та вулиць: подробиці

Зелені зони та вулиці у столиці отримають нові назви

У столиці планують змінити назви ще трьох скверів та площі, а також низки вулиць. Про це повідомили у Департаменті суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

У відомстві зазначили, що Комісія з питань найменувань на засіданні підтримала присвоєння назв трьом скверам та площі. Усі пропозиції пройшли громадське обговорення. В разі позитивного голосування депутатів Київської міської ради, назви отримають наступні зелені зони:

·       сквер між будинками №№ 2, 2/25 на вул. Паньківській у Голосіївському районі Києва носитиме ім’я Данила Дідіка;

·       сквер у межах вулиць Сергія Берегового, Очаківської та Керченської у Солом’янському районі отримає назву "Сквер спортсменів-захисників України";

·       сквер біля будинків № 33 та 33-А на вулиці Володимира Сальського та будинку № 44 на вулиці Щусева у Шевченківському районі назвуть "сквером Саперів".

Безіменна площа на розі вулиць Радунської та Милославської у Деснянському районі Києва може отримати назву "Площа Героїв Чернігова".

Окрім того, Комісія з питань найменувань Київської міської ради рекомендувала для винесення на громадське обговорення пропозиції щодо зміни назв низки вулиць:

·       перейменувати частину вулиці Оранжерейної (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) у Шевченківському районі на вулицю Праведників;

·       перейменувати вулицю Чернігівську у Дарницькому районі на честь братів Чибінєєвих;

·       перейменувати вулицю Північну в Оболонському районі на честь учасника російсько-української війни, ветерана АТО, громадського активіста, який загинув на сході України, Андрія Шияна.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон, що дозволить знести у Києві пам'ятник Олександру Пушкіну і перейменувати парки та вулиці, названі на честь цього російського поета. Очільник Міністерства культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко пояснив, що тепер є законні підстави для вилучення пам’яток культурної спадщини з Державного реєстру нерухомих пам’яток України, що є символом російської імперської та радянської тоталітарної політики й ідеології.

Торік у Києві пропонували в петиції знести пам'ятник Пушкіну, розташований по проспекту Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та перейменувати парк на честь Олександра Довженка. До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонував саме таку зміну назви столичної зони відпочинку. Однак петиція не зібрала достатню для розгляду кількість голосів. Окрым того, у Києві закликали владу перейменувати парк Пушкіна. Однак петиція не набрала необхідну кількість голосів для розгляду в Київській міській раді.

Читайте також, що у Києві присвятили киянам нову бронзову мініскульптуру під назвою "Київська складанка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися