Підтоплення Києва: як змінився рівень води у Дніпрі

Оприлюднена оперативна інформація щодо паводку у столиці

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу продовжує знижуватися. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 29 травня, становить 9216 сантиметрів. Температура води теж знизилась до 19 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля знизився на дев’ять сантиметрів.

"Теперішня висота води в Дніпрі в межах Києва відповідає показникам до початку повені. Тож фактично весняне водопілля для столиці вже минуло. Аварійних підтоплень зафіксовано не було", — розповів Попко.

Нагадаємо, в містах під Києвом виникла екологічна проблема через перекриття каналізаційного колектору. Бучанський міській голова Анатолій Федорук заявив, що комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" не вперше перекрив каналізаційний колектор на КНС №4. Через що стоки стікають у річку Буча та може виникнути екологічна катастрофа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області завдяки весняним паводкам відновилася обміліла річка Леглич. Іхтіологи здійснили поїздку до малих водойм Ржищівської громади та дослідили дев’ять водойм. Минулої осені в річці Леглич, що біля села Кузьминці, зовсім не було води. Весна внесла свої корективи і у травні на цій ділянці повно води.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт греблі на річці Ірпінь.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1894


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися