Хлорування води анонсували у Київській області: де та коли

Коли та де тимчасово не можна буде вживати воду з-під крану

В Яготині запланована профілактична промивка водопровідних мереж. Про це мешканців попередили в Яготинській міській раді, передають "Коментарі".

Промивати водопровідні мережі планують в мікрорайоні "ПТФ" наступного тижня. Профілактичні роботи та хлоруванню водопровідних мереж розпочнуться у вівторок, 6 червня, з 09:00 та триватимуть до 17:00.

"Просимо на цей день запастися водою. Вживати воду для пиття та приготування їжі в цей період забороняється", — йдеться в повідомленні Яготинській міській раді.

Мешканцям Яготину рекомендовано після проведення профілактики та хлорування водопровідних мереж протягом 15 хвилин спустити воду з кранів.

Нагадаємо, у Бучі та інших містах поблизу Києва кілька днів поспіль існувала екологічна проблема. Комунальне підприємство "Ірпіньводоканал" не вперше перекрив каналізаційний колектор на КНС №4, через що стоки стікали у річку Буча. Під час обстежень траси, яка перекачує стоки з Бучі до Ірпеня, знайшли засувку. Вона перекривала стоки з каналізаційно-насосної станції №4 на Бортницьку станцію аерації в Києві. Одразу після цього привідкрили засувку, щоб відновити стабільну передачу стічних вод до Бортничів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області завдяки весняним паводкам відновилася обміліла річка Леглич. Іхтіологи здійснили поїздку до малих водойм Ржищівської громади та дослідили дев’ять водойм. Минулої осені в річці Леглич, що біля села Кузьминці, зовсім не було води. Весна внесла свої корективи і у травні на цій ділянці повно води.

Читайте також, чому у Києві погіршилась якість питної води.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися