У Києві та області сталися відключення світла через потужний ураган

Через негоду енергетики перейшли на посилений режим роботи

У кількох районах Києва через потужний буревій сталися відключення світла. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії "ДТЕК Київські електромережі".

За даними підприємства, у столиці та області ремонтні бригади перевели у посилений режим роботи. Через грозу частково знеструмлено Подільський, Оболонський та Святошинський райони Києва. Також без світла частково залишилися мешканці Фастівського та Бучанському районів Київської області. Енергетики ДТЕК перейшли у посилений режим роботи та працюють цілодобово, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки негоди.

Окрім того, буревій пошкодив контактну мережу Київської кільцевої електрички на Дарниці. Аварію швидко ліквідували. Через складні погодні умови місця можливих підтоплень у столиці моніторять гідрослужби "Київавтодору". Напередодні у занижених місцях додатково очистили зливостоки.

Водіїв бути уважними на мокрих дорогах та дотримуватись швидкісного режиму. Фахівці нагадали, що під час сильного вітру необхідно триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, а також не паркувати поряд із ними автомобільний транспорт.

Нагадаємо, метеорологи попереджали, що у Києві та Київській області найближчим часом різко зміниться погода. До кінця доби 2 червня у столиці та регіоні буде гроза та ураганний вітер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. В умовах воєнного стану діє заборона відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для рятувальників у разі пожежі.

Читайте також, як набережну на Поштовій площі у Києві перетворили на паркінг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися