Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Синоптики попередили про грози та штормовий вітер у столиці та регіоні

У Києві та Київській області найближчими днями прогнозують різку зміну погоди. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області в суботу, 10 червня, буде хмарною з проясненнями, вночі — без опадів. Вдень можливі короткочасний дощ, а місцями — гроза. Повітря у Києві вдень прогріється до 26-28 градусів тепла, в регіоні — до 23-28 градусів із позначкою плюс. На фоні підвищення температури прогнозують штормовий вітер зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. Через сильний вітер та грозу в Київському регіоні оголосили перший рівень небезпечності.

Як зазначила синоптик Наталка Діденко, у суботу, 10 червня, в Україні вітер переважатиме зі сходу, північного сходу, помірний на півночі та заході, а в неділю по всій Україні очікується сильний вітер.

"У Києві впродовж 10-11 червня місцями короткочасні дощі. можливі грози. У неділю — сильний вітер! Температура повітря завтра +25 градусів, у неділю передбачається відчутне похолодання, до +18+20 градусів, часом й нижче. Ще раз — у Києві в неділю сильний вітер та похолодання", — розповіла про прогноз погоди Діденко.

Дощі та сильний вітер у Києві та регіоні також прогнозують у понеділок, 12 червня. Дощитиме як вночі, так і вдень. Погода буде хмарною з проясненнями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві.

Читайте также